VÜCUDUN ANAHTARI SÜTTÜR

tarafından
39
VÜCUDUN ANAHTARI SÜTTÜR

Doğumdan itibaren aldığımız ilk besin süttür, süt ve süt ürünleri; çocukluk çağından yaşlılık dönemine kadar gereksinim duyduğumuz, hayatımızın her anına kadar vücudumuz için gerekli olan bütün besinleri dengeli olarak barındıran vazgeçilmez bir besin kaynağıdır.

Besleyici değeri çok yüksek bir besin olan süt, tüm yaş grupları için gerekli olan kalsiyum ihtiyacının karşılanmasında da kullanılacak en iyi kaynak olarak ifade ediliyor. Bu nedenle uzmanlar sütün sayısız faydalarından yararlanmak için her gün 2 bardak, bir başka deyişle 400 ml süt içilmesini öneriyorlar. Yine uzmanlara göre çocukların,  gençlerin, hamilelerin, emziren ve menopoz sonrası kadınların da 600-800 ml süt içmesini tavsiye ediyorlar.

Kemik erimesi sorunu yaşamda çok önemlidir. Çünkü kemik yoğunluğu azaldığında kemiğin mukavemeti azalmaktadır. Yaşla beraber gelen kemik yoğunluğundaki azalmanın önüne geçebilmenin en iyi yolu yeterli kalsiyum ve D vitaminidir.

Mineral açısından son derece zengin olan süt aynı zamanda zengin bir kalsiyum kaynağıdır. 1 litre süt içerisinde bulunun kalsiyum; 10 kilo et, 5.2 ekmek, 12.6 patates, 17 kg elma, 3.2 kilo marul ya da 2.4 kilogram havuçta bulunan kalsiyuma eşdeğer oluyor. Bu nedenle sağlıklı kemikler içmemiz için süt içmemiz şart.